figure figure

Kule dingser å ha i soverommet

Skrevet af: Anne Larsen

Soverommet er rommet i huset du bruker mest tid på. Så hvorfor ikke gjøre det meste ut av det og sørge for å utstyre soverommet med noen skikkelig kule dippedutter! Fra smarte høyttalere tilknyttet Google Home og Alexa til luftrensere som fjerner støvpartikler og allergener, her er noen av våre favorittdingser på soverommet.

Legg bort mobilen

Mange avslutter kvelden med å sjekke mobilen før leggedags, noe som ofte ender opp med at man går senere til sengs enn planlagt. Den økte aktiviteten som mobiler fører med seg, holder deg våken og stimulert – det siste du skal være rett før du sovner. Kan du ikke slå dem helt av? De fleste mobiler har en «ikke forstyrr»-funksjon som gjør at kun utvalgte personer kan kontakte deg etter et visst klokkeslett. Legg bort mobilen og velg heller å omgi deg med ting som hjelper deg ta vare på søvnen din.

Smartenheter på soverommet

For å starte med de smarteste enhetene, bør du sørge for å få deg et par skikkelig bra trådløse høyttalere som er koblet opp mot stemmestyring via Google Home eller Alexa. Her finnes det et hav av muligheter å velge mellom, og sjansen er stor for at du kommer til å finne et sett med diskre høyttalere som passer perfekt til resten av interiøret. Fordelen med stemmestyring er at du kan ligge komfortabelt i sengen å høre på musikk uten å være avhengig av mobilen.

Når du våkner kan du dessuten ved hjelp av noen raske stemmekommandoer spørre dingsen din om værmeldingen, de siste nyhetene eller en oversikt over hva du har på kalenderen. Kanskje din første avtale er såpass sen at du kan slapp av litt ekstra i sengen … Vi skal ikke gå inn på alle detaljene når det gjelder stemmestyring i denne artikkelen, utenom å fastslå at dette er vår absolutt favorittdings på soverommet. Ja kanskje bortsett fra en dings som kommer frem etter at vi har slukket lyset –   som f.eks. en kul selvlysende neon vibrator.

Smartbelysning

Når vi først er inne på smartenheter, må jo ethvert moderne soverom med respekt for seg selv også sørge for å ha smartbelysning. Ikke bare gjør du det enkelt å dimme lysene slik at de er akkurat passe når du er i ferd med å legge deg, du kan også benytte deg av muligheten til å skifte farge på lysene. Om kvelden ønsker man seg gjerne et varmt mer oransjefarget lys før man legger seg. Om morgenen kan man velge en kaldere tone. Du kan også programmere smartlyspærene til å øke gradvis i lysstyrke slik at du får følelsen av å våkne til soloppgang selv midt på vinteren.

Luftrensere

Vi er ingen store tilhengere av å ha TV på soverommet, så vi kommer ikke til å komme med noen anbefaling når det gjelder det beste valget innen OLED TV. En god luftrenser derimot synes vi er en god investering, spesielt de elegante modellene fra Dyson som du også kan stemmestyre via Google Home. En god luftrenser fanger opp støv, allergener og pollen samtidig som den kan både varme opp og avkjøle rommet. Vi liker Dyson Pure Cool Me som fjerner så mye som 99.95% av alle forurensinger og fanger opp ultrafine partikler fra luften. Om natten kan du stille inn søvntimeren til mellom 15 minutter og 9 timer. På denne måten holder du deg avkjølt og komfortabel mens du sover.

Motta nyhetsbrev