figure figure

Rammemadrasser

Utvalgte produkter

Boxmadrass Comfort – Spesialmål

6.300 kr.

Du har da muligheten til å få en madrass som passer perfekt til […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Boxdreams – Spesialmål

8.700 kr.

Med dine egne mål får du en rammemadrass med lengden og bredden som […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Venus Motion

14.498 kr.

Rammemadrassen har syv komfortsoner, moderne pocketfjærer og en smidig hybridpolstring omkring fjærene. Denne […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Senses Mayan

15.499 kr.

Mayan overmadrassen er din garanti for at sengen, og den tilhørend. Bedre Nætter […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Senses Mayan – Mørkegrå

15.499 kr.

Sengen er også utstyrt med et allergivennlig madrasslag, som gjør at Senses Mayan […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Senses Motion

17.999 kr.

Øverst er sengen utstyrt med en Motion-overmadrass. Bedre Nætter har i mange år […]

Les mer
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

Venus Mayan – Antracit

19.998 kr. 9.798 kr. (-51%)

Bedre Nætter har i mange år betjent kunder i hele Danmark. Du kan […]

Se tilbud (51%)
golden-star golden-star golden-star golden-star grey-star

Baseret på 69 anmeldelser

En rammemadrass er den enkle løsningen når du skal ha ny seng. Rammemadrassen krever ingen sengeramme – kun et sett ben. Det gjør at den er enkel å sette opp og enkel å flytte rundt på, enten ved rengjøring eller hvis du skal flytte. Samtidig gir moderne rammemadrasser samme høye liggekomfort som senger med springfjærmadrasser, fordi rammemadrassene benytter pocketfjærer på samme måte som springfjærmadrassene.

Her kan du lese hvordan du velger den rette og beste rammemadrass og hva du eventuelt bør overveie av tilbehør.

Chat med en rammemadrass-ekspert

Hvis du vil være helt sikker på at du velger den beste rammemadrass, så anbefaler vi at du chatter med en profesjonell madrassekspert.

Hos forhandleren Bedre Nætter er det mulig å chatte gratis og uforpliktende med en madrassekspert.

Eksperten kan hjelpe deg med å treffe det rette valget og ikke minst svare på de spørsmålene du måtte ha.

Chat med en madrassekspert

Rammemadrassen har siden lanseringen vært en meget populær sengeløsning. Ikke bare til barne- eller ungdomsværelset, men også til de voksnes soverom. Rammemadrassen fås nemlig i et utall av bredder, helt fra barnestørrelse og opp til full dobbeltsengstørrelse.

Tre gode eksempler på rammemadrasser

Her får du våre forslag til tre forskjellige rammemadrasser til en god pris. Dem kan du med fordel begynne å se på, hvis du er interessert i å kjøpe en ny seng.

Jupiter No. 1 rammemadrass

Jupiter No. 1 rammemadrass er et godt forslag til en enkeltseng som rammemadrass. Den leveres med valgfri overmadrass i enten latex eller memoryskum. Overmadrassen har dog kun en kjerne på 4 cm. Her ville en tykkere kjerne gitt bedre støtte til kroppen. Rammemadrassen er utstyrt med pocketfjærer og du kan velge mellom medium og hard hardhet. Det gjør at Jupiter No. 1 er velegnet til personer på under 95 kilo, men den kan ikke anbefales hvis du veier mer enn dette.

Tilgjengelige størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200 og 180×200

Hvor mye koster rammemadrassen? Se prisen her!

Bergen rammemadrass by BN

Bergen rammemadrass by BN er en superluksus enkeltseng laget som rammemadrass. Den er bygget opp med pocketfjærer og har luksuriøs latex-polstring, så du slipper allergi- eller temperaturproblemer i løpet av natten. Samtidig kan du fritt velge mellom en overmadrass i latex eller memoryskum. Som standard fås overmadrassen med en kjerne på 4 cm. Men mot et beskjedent tillegg i prisen, kan du få overmadrassen oppgradert til 6 cm kjerne. Det gir en bedre liggekomfort. Til sist har du mulighet for å få rammemadrassen i 210 cm lengde – helt uten tillegg i prisen!

Tilgjengelige størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200 og 180×200

Se prisen her!

Senses Lux

Senses Lux er et annet godt forslag til en superluksuriøs rammemadrass til en person. Denne utgaven er utstyrt med antiskli-bolster, så overmadrassen ikke kan gli ut til sidene. Samtidig får du valget mellom overmadrass i memoryskum eller latex med hele 6 cm kjerne, samt mulighet for å velge hardhet og høyere ben uten tilleggspris. Det gjør det enklere å komme opp og ned av sengen. Sengen er velegnet til personer på under 95 kilo, men fås også i en versjon til personer på over 95 kg.

Tilgjengelige størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200 og 180×200

Se prisen her!

Slik velger du den beste rammemadrassen

Når du skal velge rammemadrass, handler det i første omgang primært om størrelsen, samt hvilke typer lommefjærer du skal velge til rammemadrassen. Dernest bør du overveie hvorvidt du skal kjøpe en overmadrass, samt om du har behov for eventuelt også å kjøpe en separat hodegavl i tillegg. Det gir muligheten for å gjøre rammemadrassen til det samme sengemøbelet, som du oftest får når du kjøper en dobbeltseng med springfjærmadrass, enten som kontinentalseng eller justerbar seng.

Hvilken størrelse rammemadrass er riktig for deg?

Ditt første valg gjelder størrelsen på rammemadrassen. De fås i bredder fra 80 cm og opp til 180 cm, alt etter om du ønsker en enkelt eller dobbelt rammemadrass.

Til barn vil det opplagte valget oftest være en av de smale typene, på enten 80 eller 90 cm, mens enkeltsenger til voksne som oftest er på enten 90, 120 eller kanskje 140 cm i bredden. Den brede utgaven på 140 cm gir mulighet for å ha en overnattingsgjest i sengen, uten at dere ender med å ligge alt for tett – og resten av tiden har du bare ekstra god plass å breie deg på.

Rammemadrass som dobbeltseng

Utgaven på 140 cm kan også brukes som dobbeltseng, hvis det ikke er så mye plass på soveværelset. Men de fleste velger dog de større utgavene på 160 eller 180 cm i bredden, når det skal ligge to i sengen hver eneste natt.

Så snart rammemadrassen kommer opp i full dobbeltsengstørrelse, skal du bruke to sett rammemadrass på 80 eller 90 cm i bredden. Det gir en dobbeltseng på henholdsvis 160 eller 180 cm i bredden. Det gjør det samtidig mulig å tilpasse hver enkelt side i sengen, så dere hver for dere kan få den mest optimale liggekomforten. Det skjer gjennom valget av fasthet og pocketfjær-type, som vi kommer tilbake til senere.

De to separate rammemadrassene gir samme problem med sprekken i midten, som man også har med de tradisjonelle dobbeltsengene med to madrasser. Det kan dog fikses med en overmadrass i hele sengens bredde.

Rammemadrass til høye personer

Hvis du nærmer deg to meter i høyden – eller kanskje er du lenger enn det – skal du få tak i en rammemadrass som er lengre enn to meter, som er standardlengden på de fleste modellene. Generelt anbefales det at du alltid velger en madrass som er minimum 10 cm lengre enn din egen høyde. Ellers kommer du til å føle at du ikke kan ligge helt strekt ut. Det kan føre til feil sovestillinger, da du instinktivt vil ligge og krumme deg sammen gjennom natten.

Så er du over 190 cm høy, skal du få tak i en rammemadrass på 210 cm og er du over 2 meter høy, skal du helst oppi 220 cm. Rammemadrasser på disse målene selges hos de fleste sengebutikker og nettbutikker som selger senger på nettet. Kan du ikke finne dem, kan du alltid spørre enten i butikken eller nettbutikkens kundeservice.

Valg av rammemadrassens fysiske konstruksjon

Når det kommer til den fysiske konstruksjonen av den enkelte rammemadrass, bør du velge madrasstype etter vekten din. Det gir den beste liggekomforten og sikrer deg mot å få plager av å ligge i sengen. Velger du en madrass som er for hard eller for bløt, kan det lett gi vondt i ryggen eller korsryggen, akkurat som du kan risikere å våkne opp flere ganger i løpet av natten på grunn av sovende lemmer eller smerter.

Derfor er det meget viktig at du er ærlig om vekten din når du skal velge rammemadrass. Særlig hvis du veier omkring 75 eller 95 kilo, som i praksis er de to skillepunktene når det gjelder valget av fjærtype og fasthet på madrassen.

Guide: Slik monterer du ben på den nye rammemadrassen din.

https://www.youtube.com/watch?v=K9VYoOu6-GI

Hvilken type pocketfjærer skal rammemadrassen ha?

En moderne rammemadrass er bygget opp av pocketfjærer som er vesentlig mindre, og ligger mye tettere enn de tradisjonelle fjærtypene som de eldre rammemadrassene er utstyrt med.

I en alminnelig rammemadrass med pocketfjærer er det omtrent 300 fjærer per kvadratmeter, mens de noe kraftigere rammemadrassene med multipocketfjærer har mellom 400 og 600 fjærer per kvadratmeter. Det betyr at madrassen støtter mer aktivt opp omkring kroppen og kan tilpasse seg kroppens former mye mer nøyaktig.

Veier du under 95 kilo, bør du velge en rammemadrass med pocketfjærer, mens du bør velge en madrass med multipocketfjærer hvis du veier mer enn 95 kilo. Ligger du tett opptil denne vektgrensen bør du overveie om du skal velge multipocketfjærer allikevel, da slipper du å få søvnproblemer hvis du legger på deg.

Hvilken hardhet skal rammemadrassen min ha?

Rammemadrassens hardhet handler om hvor stive fjærene i madrassen er. Her bør du som utgangspunkt velge en rammemadrass med medium fasthet, hvis du veier under 75 kilo. Veier du derimot 75 kilo eller mer, bør du velge en rammemadrass med fast fasthet.

Så når du skal velge rammemadrass, bør du gå etter en rammemadrass med

  • Pocketfjærer og medium hardhet hvis du veier under 75 kilo.
  • Pocketfjærer og hard hardhet hvis du veier mellom 75 og 95 kilo.
  • Multipocketfjærer og hard hardhet hvis du veier over 95 kilo.

Da er du sikker på at rammemadrassen din gir kroppen den mest optimale liggekomforten og støtter rygg, skuldre og korsryggen optimalt under søvnen. Det gir deg en bedre og dypere søvn, fordi du slipper å våkne opp på grunn av smerter, spenninger eller sovende lemmer.

Andre faktorer ved rammemadrassen som kan ha innflytelse på valget ditt

Ut over fjærer og hardhet, kan også komfortsoner, polstring og bolster ha innflytelse på valget ditt av rammemadrass.

Komfortsoner er spesielle områder i rammemadrasser som tilpasset til å gi støtte til kroppen din på spesielle punkter som skuldre, korsrygg og ben. Og de fleste rammemadrasser er utstyrt med 5 komfortsoner omkring de nevnte områdene, så du får en mer behagelig søvn.

Polstringen angir hvordan pocketfjærene er pakket inn i rammemadrassen. Her bruker de billigste modellene skum – oftest polyeterskum eller kaldskum i de aller billigste, eller memoryskum i de litt dyrere – eller en polstring av latex i de dyreste modellene.

Problemet med skum-polstringen er at det ikke leder varmen vekk fra kroppen, og dermed kan du våkne om natten fordi sengen føles for varm. Latex-polstringen derimot, tillater kroppen å puste og transporter varmen vekk fra kroppen. Dermed unngår du å bli forstyrret i nattesøvnen din på grunn av temperaturen i sengen. Det vender vi tilbake til i forbindelse med valg av overmadrass.

Bolsteret er det stoffet som rammemadrassen er trukket med. Her anvendes et ensfarget bolster i nøytrale grå nyanser på de de fleste rammemadrasser. Men det er mulig å få bolsteret i andre farger, og selv om de ikke er så vanlige kan man også få mønstret bolster. Da er det typisk snakk om stripete eller blomstrede mønstre – det siste er dog ikke så utbredt her hjemme.

Hvilken overmadrass skal jeg velge til min rammemadrass?

Uansett om du har valgt en dobbeltseng med to rammemadrasser, og dermed gjerne vil bli kvitt sprekken i midten, eller du har valgt en rammemadrass i ett stykke kan det være en god ide å anskaffe en overmadrass. Dels forlenger den levetiden på rammemadrassen, som jo ikke blir på langt så slitt under overmadrassen og dels gir overmadrassen mulighet for å justere på liggekomforten. Både med hensyn til fastheten og temperaturen i sengen.

Generelt kan du velge mellom tre forskjellige typer overmadrasser. De billigste av polyeterskum eller kaldskum, de litt dyrere av memoryskum og overmadrasser av latex, som prismessig ligger på nivå med memoryskum og oppover.

Denne overmadrassen – Mayan Green – er et fremdragende valg, hvis du vil ha høy kvalitet. Den kan kjøpes her.

Overmadrasser i polyeter- eller kaldskum anbefales ikke

De billigste overmadrassene i polyeter- eller kaldskum anbefales ikke, med mindre du bare ønsker å forlenge levetiden på din gamle overmadrass, inntil du har råd til å skifte den ut. For dels gir ikke overmadrasser av polyeter- eller kaldskum noen særlig støtte og dels leder de ikke varmen vekk fra kroppen. Det betyr i praksis at du ikke kan justere liggekomforten med en slik overmadrass, akkurat som du kan ende med å våkne om natten fordi du er for varm eller til og med har begynt å svette.

Overmadrass i memoryskum kan være løsningen

Overmadrasser med en kjerne av memoryskum tilpasser seg kroppens former og støtter bedre opp omkring korsryggen og skuldrene. Disse områdene synker lengre ned i madrassen, så du ligger med en strekt ryggsøyle.

Til gjengjeld kan du oppleve de samme varmeproblemene med memoryskum overmadrasser, som du kan med de billige overmadrassene i polyeter- eller kaldskum. Ergo er det ikke et godt valg hvis du ofte får problemer med varmen i sengen om natten – for eksempel fordi du har kommet i overgangsalderen, hvor mange kvinner sliter med de såkalte hetetoktene.

Overmadrasser i latex tillater kroppen å puste

Sliter du med varmen om natten, bør du i stedet velge en overmadrass med kjerne av latex. Det er et naturprodukt som tillater kroppen å puste. Dermed har du muligheten for å slippe av med varmen når du sover, dessuten gir ikke latex de samme allergiproblemene som ofte oppleves med overmadrasser i skumgummi.

Samtidig tilpasser latexmadrassen seg til kroppens former på samme måte som memoryskum. Men der hvor memoryskum tilpasser seg etter den kroppsvarmen som avgis, skjer tilpassing til kroppen på en latex-overmadrass ved at latexlaget gir et like stort mottrykk på kroppen som kroppen legger på overmadrassen. Det trykket er alltid høyest på kroppens områder som stikker frem, nemlig skuldrene og korsryggen. Dermed får du den samme rette ryggsøylen, som du også har når du ligger på en overmadrass med memoryskum.

En overmadrass med latex er derfor det optimale valget – særlig hvis du sliter med varme eller har allergier. Lider du ikke av dette, kan du gjerne velge en overmadrass med kjerne av memoryskum i stedet for.

Motta nyhetsbrev